Kryssarklubben På Kryss Övriga Kretsar In English

Start Verksamhet Västpricken Bli medlem Butiken Forum Kontakta oss

Intsällt

2014-08-27 - Bussresa till Marinmuseet i Varberg och Titanicutställningen i Halmstad

Kl 07.30 startar vi med buss från Shellstationen under Hisingsbron och åker via Frölunda Torg, där vi stannar kl 08.00 (utanför Frölunda Specialistsjukhus) för påstigning.

När vi kommer till Marinmuseet i Varberg blir det först kaffe med fralla. Sedan blir vi guidade runt i museet och får se världens största samling om Svenska Amerikalinjen som var verksamt från 1915 till 1975. Där finns bl. a vykort, porslin, kläder, matsedlar mm. Det finns även en två meter lång originalmodell av M/S ”Gripsholm” som byggdes i Italien. Ni kanske har en utvandrad släkting som någon gång har rest med ”Gripsholm”. Här finns också en unik samling av utombordsmotorer från 1897 till 1970. Den första utombordaren, Archimedes, som byggdes i Sverige 1912 finns här på museet. Det finns även leksaker, miniatyrmotorer, tåg båtar, symaskiner, spritkök och andra gamla saker från förr i tiden.

Vi fortsätter med vår buss till Halmstad. Innan vi går in i utställningen får vi låna en audioguide i vilken vi kan höra den tragiska berättelsen om Titanic under vår rundvandring.

Under de ödesdigra timmarna tidigt på morgonen den 15 april 1912 sjönk Titanic, det då största fartyget i historien, i det iskalla vattnet i Nordatlanten efter att ha kolliderat med ett isberg. Ombord fanns 2207 personer, 1495 av dessa miste livet. Utställningen består av 200 originalföremål och flertalet återskapande interiörer i naturlig storlek. Efter avslutad runda är det dags för lunch som serveras i restaurangen i arenan.

OBS!!! Titanicutställningen stänger den 31 augusti så detta är sista chansen att se den.

Efter lunchen blir det tid för en liten promenad i centrum.

Vi beräknas starta hemresan ca kl 15.00 och är åter i Göteborg ca kl 17.00

I resans pris ingår bussresa t/r, entréavgifter, guidning och kaffe med fralla på Marinmuseet, audioguidning på Titanicutställningen och lunch med sallad, dryck och kaffe på restaurangen.

Allt detta får ni för endast kr 595:- per person.

Anmälan till kansliet och inbetalning till Plusgiro 42 01 92-7 senast 19 augusti.

För att genomföra denna resa behövs minst 30 deltagare.

Anmälan Marinmuseet och Titanicutställningen


Gillar du denna sidan?


Om Västkustkretsen

Västkustkretsen har en mycket omfattande verksamhet som syftar till att göra Ditt båtliv enklare, roligare och inte minst säkrare.

Genom bland annat alla våra föredrag, utbildningar, eskadrar och inte minst våra naturhamnskisser, bojar och dubbar så blir du mer påläst och har alltid nära till mer information när du behöver den!

Kontakta oss

Svenska Kryssarklubben
Västkustkretsen
Talattagatan 24
426 76 Västra Frölunda
Telefon: 031-69 00 69
E-post: vastkustkretsen@sxk.se

Ansvarig utgivare

Peter Junermark, ordförande

Ändrad: 2014-08-19 08:37.
Visad: 1590 gånger.