Kryssarklubben På Kryss Övriga Kretsar In English

Start Verksamhet Västpricken Bli medlem Butiken Forum Kontakta oss

2014-09-09 - Besök på Pater Noster fyrplats

Fullbokat

Höstens första aktivitet blir en resa till Pater Noster fyrplats på Hamneskär utanför Marstrand

Fyren är en s.k heidenstammare (en järnkonstruktion) och byggdes upp första gången 1868. Efter nedmontering och renovering i börjen av 2000-talet kom den på plats igen nymålad och fin år 2007. På ön finns fyrpersonalens bostäder och lokaler kvar och används nu som gästrum och restaurang. Ett fyrmuseum finns också. Resan till Pater Noster blir med rib-båt från Marstrand kl 11.00 (bryggan nedanför Coop på Koön) Båtturen tar ca 15 minuter. På ön blir det besök på fyren och fyrmuseet med guidning. Därefter lunch (Pater Noster fisksoppa med nybakat bröd och kaffe) Återfärd till Marstrand kl 15.00 Till Marstrand kan man åka expressbuss från NE-platsen (linje MEXP ) eller åka med egen bil och parkera i närheten av färjeläget på Koön. Eller varför inte ta egna båten och förtöja i Marstrand?

Kostnader: Avgift 620 kr, som inkluderar transport från/till Marstrand, besök på fyren och fyrmuseet med guidning samt lunch på ön.

Anmälan och inbetalning till kansliet på plusgiro 42 01 92-7, senast den 1 september.

Anmälan Reservplats Pater Noster


Gillar du denna sidan?


Om Västkustkretsen

Västkustkretsen har en mycket omfattande verksamhet som syftar till att göra Ditt båtliv enklare, roligare och inte minst säkrare.

Genom bland annat alla våra föredrag, utbildningar, eskadrar och inte minst våra naturhamnskisser, bojar och dubbar så blir du mer påläst och har alltid nära till mer information när du behöver den!

Kontakta oss

Svenska Kryssarklubben
Västkustkretsen
Talattagatan 24
426 76 Västra Frölunda
Telefon: 031-69 00 69
E-post: vastkustkretsen@sxk.se

Ansvarig utgivare

Peter Junermark, ordförande

Ändrad: 2014-09-10 15:16.
Visad: 1856 gånger.