Kryssarklubben På Kryss Övriga Kretsar In English

Start Verksamhet Västpricken Bli medlem Butiken Forum Kontakta oss

Datum passerat - Eskader till Bornholm och Polen

12-29 juli 2017

Denna eskader är tänkt att gå snabbt till Bornholm, med ett fåtal långa etapper. Resan till Bornholm blir något av transportsegling. Vi startar i Torekov och tar oss till Bornholm på två eller tre långa dagar. Efter Rikseskadern i Nexø fortsätter vi i ett makligare tempo till Polen, med stopp i bland annat Kolberg och Stettin. Sedan går vi den inre vägen via Peenemünde till Rügen, innan vi avslutar i Stralsund.

Föreslagen rutt till Bornholm: Samling i Torekov onsdag 12/7, därefter Falsterbokanalen/Höllviken, Ystad, Allinge, Svaneke och Nexö. Man kan tänka sig att slopa Ystad. Sträckan Falsterbo – Allinge är då cirka 65 M.

Föreslagen rutt efter Bornholm: Kolobrzeg, Swinoujscie, Szczecin, Peenemünde, Rügen (Gager, möjligen Lauterbach) och Stralsund. Även liggedagar är inplanerade.

Därefter blir det fri hemsegling. En variant kan vara: Rödvig, Helsingör, Anholt, Läsö och Göteborg.

Välkomna!

Anmälan sker till riksföreningen.

Claes och Anna Engelin på Andante Jacek och Margareta Palka på Izabela


Gillar du denna sidan?


Om Västkustkretsen

Västkustkretsen har en mycket omfattande verksamhet som syftar till att göra Ditt båtliv enklare, roligare och inte minst säkrare.

Genom bland annat alla våra föredrag, utbildningar, eskadrar och inte minst våra naturhamnskisser, bojar och dubbar så blir du mer påläst och har alltid nära till mer information när du behöver den!

Kontakta oss

Svenska Kryssarklubben
Västkustkretsen
Talattagatan 24
426 76 Västra Frölunda
Telefon: 031-69 00 69
E-post: vastkustkretsen@sxk.se

Ansvarig utgivare

Peter Junermark, ordförande

Ändrad: 2017-07-07 09:32.
Visad: 1511 gånger.