Kryssarklubben På Kryss Övriga Kretsar In English

Start Verksamhet Västpricken Bli medlem Butiken Forum Kontakta oss

Välkommen till Västkustkretsen!


Västkustkretsen...

...är en båtklubb för alla! Vi har en mycket omfattande verksamhet som syftar till att göra Ditt båtliv enklare, roligare och inte minst säkrare.

Genom bland annat alla våra föredrag, utbildningar, eskadrar och inte minst våra naturhamnskisser och publikationer, bojar och dubbar så blir du mer påläst och har alltid nära till mer information eller trygga förtöjningar när du behöver den oavsett om du seglar, kör motorbåt eller idkar båtliv på annat vis.

[ Läs mer om vår verksamhet. ]

[ Bli medlem - Kontakta oss - Skicka fråga ]

Ett medlemskap ger så mycket...

Vill du ha rabatt på våra kurser och medlemsvaror?
Vill du få tidningen På Kryss varje månad?
Vill du få vår tidning Västpricken varje kvartal?
Vill du segla eskader, få juridisk rådgivning och mycket mycket mer?
Bli medlem nu! Läs mer här!


Vill du ha våra Veckobrev...

...och annan löpande information ifrån oss? Ange då din e-postadress här och klicka på Starta.

E-post-adress *
Namn
Verksamheter 24-timmars
Båtteknik
Quinna Ombord
Västkustens Naturhamnar
 

[ Läs mer här... ]

Eskadrar


Shetland 2010 / Fair Isle

Här kan du läsa lite om tidigare eskadrar i de så kallade Eskaderloggarna.

[ Visa eskaderloggarna. ]


Svenska Kryssarklubben

SXK

Västkustkretsen med 13 434 medlemmar (januari 2018), är en del av Svenska Kryssarklubben (SXK). SXK är världens största båtlivsorganisation med cirka 41.000 medlemmar.

[ Öppna www.sxk.se. ]

Vårens utbildningsprogram hittar du här på hemsidan, under utbildningar i vänsterspalten! Välkommen med din anmälan!

Kroka på den nya trenden!

På allmän begäran har Västkustkretsen, eller närmare bestämt kretsens Hamn- och Ankarplatskommittén (HAK), tagit fram en favorit i repris. I takt med att det blivit fler besökare i de populära naturhamnarna, och att ankarspel blivit mer av standardutrustning på våra båtar, har svajankring blivit ett lockande alternativ till landförtöjning. Den tidigare utgåvan av Ankarplatser i Bohuslän är sedan länge slutsåld. I denna nya utgåva finns det 36 ankarvikar presenterade. Det är ett urval av hamnar, som vi efter kontroll på plats, anser ger bra ankringsförhållanden. Där finns också vind- och framförallt sjölä för de flesta vindar. Vår nya layout, med informationen inlagd på skarpa flygfoton med hög detaljskärpa, gör det enkelt att navigera med hjälp av beskrivningen. Boken beskriver dessutom olika ankringstekniker och säkerhetsaspekter. Här finns många praktiska tips runt detta att ligga till ankars över natt.

Ett bra komplement till vårt verk Västkustens Naturhamnar, där vi presenterar nästan 300 naturhamnar längs kusten, med totalt drygt 2 000 förtöjningsplatser som står till förfogande helt gratis!

Premiär på Båtmässan 2017, välkomna då!Västkustens Naturhamnar


Gluppö

Tycker du om att ligga i naturhamnar? Våra pärmar med detaljerade fotografier och beskrivningar av cirka 300 naturhamnar på västkusten hjälper dig att hitta bra naturhamnar. Alla hamnar beskrivs i text och med flygfoto där 2-meters djupkurvan är inritad. Dessa pärmar uppdateras varje år!

[ Läs mer om publikationerna här! ]

Seglarskolan


Atlantica

Än har du möjlighet att uppleva livet ombord i ett traditionellt segelfartyg. Du får uppleva den ofantliga kraften och känslan i ett segelfartyg under full gång, kanske under hårt väder. Eller att få segla genom våra vackra skärgårdar med sina genuina samhällen och med övärldens alla möjligheter runt omkring - allt under avspända och kamratliga former med erfaret och kunnigt befäl.

[ Om Seglarskolan. ]

Seglarskolans program 2018
Läs mer och anmäl dig här!


Vintersegling


Snö på däck.

Att låta båten ligga kvar i vattnet under vintern blir allt populärare. Västkustkretsen har en kommitté som är till för alla vinterseglare. De sammanställer en lista över vinterhamnar och listar en mängd tips och trix för dig som är eller funderar på att bli en vinterseglare.

[ Läs mer om Vinterseglarna här... ]
Gillar du denna sidan?


Om Västkustkretsen

Västkustkretsen har en mycket omfattande verksamhet som syftar till att göra Ditt båtliv enklare, roligare och inte minst säkrare.

Genom bland annat alla våra föredrag, utbildningar, eskadrar och inte minst våra naturhamnskisser, bojar och dubbar så blir du mer påläst och har alltid nära till mer information när du behöver den!

Kontakta oss

Svenska Kryssarklubben
Västkustkretsen
Talattagatan 24
426 76 Västra Frölunda
Telefon: 031-69 00 69
E-post: vastkustkretsen@sxk.se

Ansvarig utgivare

Peter Junermark, ordförande

Ändrad: 2016-12-09 17:28.
Visad: 93065 gånger.